2009. június 7., vasárnap
Túrós narancsos pite
Úgy esett, hogy került a házba kb. másfél kilónyi narancs, amelynek a minősége már nem az az igazi változat. Ugyanakkor adott volt fél kg túró is, és ebből lett ez a pite, amit kissé félve sütöttem ki, mert így ezt a párosítást nem láttam sehol sem. Ettől eltekintve egész finom lett!
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
1 csipetnyi só
15 dkg lágy Ráma margarin
4 tojás sárgája
1 evőkanál cukor
3 dkg élesztő
1 dl tej – és még annyi, hogy rugalmas, rétestészta állagú legyen
Töltelék:
1.5 kg (kb.) tisztított narancs kis darabokra vagdalva
50 dkg túró
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
5 dkg margarin
1 evőkanál liszt / vagy étkezési keményítő
4 tojás fehérjének habja
A töltelék alá:
2-3 evőkanál búzadara
Elkészítés:
A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a margarint, a tojások sárgáit, az élesztőt, és addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától, és sima, egyenletes tésztát kapunk.
Az állagát a hozzáadott tej mennyiségével szabályozzuk.
Huzatmentes, langyos helyen, konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.
A tésztát két részre osztjuk, és lisztezett felületen kinyújtjuk.
Kikent, liszttel meghintett, közepes méretű tepsibe igazítjuk az alsó lapot, megszórjuk búzadarával, amelyre a narancsdarabkák kerülnek.
A narancs kiengedett levét hozzákeverhetjük a túróhoz.
A narancsra a kikevert túrós masszát simítjuk, majd ráfektetjük a felső lapot.
A tésztát megkenjük tejjel (vagy kikevert tojással), megszurkáljuk villával, és előmelegített, 180 °C – os sütőben szép barnára kisütjük, kb. 35 - 40 perc alatt.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak utána szeleteljük. Porcukorral hintve kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Thank u for nice comment
Zum Hineinbeissen!
ging aus... :-(
Megjegyzés küldése