Tészta:
27 dkg liszt
5 dkg zsír
5 dkg porcukor
1 dkg szalalkáli, kevés tejben felfuttatva
tej – szükség szerint
Krém:
3 csomag vanília ízű puding
8 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
Tetejére:
2 tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 -2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A tésztához az alapanyagokat annyi tejjel összegyúrjuk, amennyit felvesz, nyújtható, sima felületű anyagot kapjunk. Egy közepes tepsi hátán, sütőpapíron két lapot sütünk belőle.
A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd amikor kevergetve teljesen kihűtöttük, a cukorral habosra kevert margarinnal egynemű krémmé elegyítjük.
A krémmel megtöltjük a lapokat.
A tojások fehérjét gőz fölött a porcukorral kemény, fényes habbá verjük, a tészta tetejére simítjuk, majd kakaóport szitálunk rá.
2009. június 10., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése