2009. június 10., szerda

Bácskai krémes

Tészta:

27 dkg liszt
5 dkg zsír
5 dkg porcukor
1 dkg szalalkáli, kevés tejben felfuttatva
tej – szükség szerint

Krém:

3 csomag vanília ízű puding
8 dl tej
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

Tetejére:

2 tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 -2 evőkanál kakaópor


Elkészítés:

A tésztához az alapanyagokat annyi tejjel összegyúrjuk, amennyit felvesz, nyújtható, sima felületű anyagot kapjunk. Egy közepes tepsi hátán, sütőpapíron két lapot sütünk belőle.

A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd amikor kevergetve teljesen kihűtöttük, a cukorral habosra kevert margarinnal egynemű krémmé elegyítjük.

A krémmel megtöltjük a lapokat.
A tojások fehérjét gőz fölött a porcukorral kemény, fényes habbá verjük, a tészta tetejére simítjuk, majd kakaóport szitálunk rá.

Nincsenek megjegyzések: