Hozzávalók:
Omlós tészta:
20 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
10 dkg vaj
1 tojás
1 evőkanál porcukor
1 csipetnyi só
Rátét:
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
50 dkg eper
1 adag 4 tojásos piskótatészta
Elkészítés:
Az omlós tésztát összeállítjuk, és fél órára fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
A pihentetés után lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy közepes méretű, kikent, liszttel meghintett tepsit kibélelünk vele.
Villával megszurkáljuk, és 190 °C – on félig megsütjük.
Közben a piskótatésztát kikeverjük.
A félig sült omlós tésztát morzsával megszórjuk, leszárított eperrel beborítjuk, és a piskóta masszát rásimítjuk.
Visszatesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.
Hidegen szeleteljük fel, és vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk.
Más gyümölccsel is elkészíthető!
2009. június 15., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése