2009. június 12., péntek

Sárgabarackos lepény



Hozzávalók:

20 dkg porcukor
20 dkg Ráma margarin
5 tojás
20 dkg liszt
2 evőkanál rum
50-70 dkg sárgabarack

Elkészítés:

A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd a tojások sárgáit is beledolgozzuk. Végül a tojások keményre vert habját, és a lisztet keverjük a masszához felváltva, és rummal ízesítjük.

Kikent, liszttel meghintett, közepes méretű tepsibe simítjuk a tésztát, tetejét kirakjuk felezett barackokkal, magházukkal felfelé.

A barackokat könnyen megszabadíthatjuk a héjától, ha egy – két pillanatra forró vízbe mártjuk a gyümölcsöt.

Előmelegített, forró sütőben sütjük ki, és amikor kivesszük, azonnal megszórjuk porcukorral, kockákra szeletelni viszont csak kihűlés után fogjuk.

2 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

Herrlich, ich hoffe, ich komme nocheinmal nach Ungarn, solange die Marillen reif sind, dann werde ich welche mitnehmen - Marmelade für die Kinder mache ich jedes Jahr!
Liebe Grüße

Receptgyűjtő írta...

Ich bereite Marmelade vor. Wir lieben es sehr viel!
Viele Grüße!