2009. február 22., vasárnap

Kevert sütemény



Hozzávalók:

10 dkg puha Ráma margarin
10 csapott evőkanál porcukor
3 tojás
10 púpozott evőkanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál kakópor
5 -10 dkg darabolt dió
2 - 3 evőkanál kemény, bármilyen maradék, régebbi lekvár
5 dkg mazsola
10 evőkanál tej

Elkészítés:

A margarint csipetnyi sóval habosra keverjük, a cukrot is jó alaposan kikeverjük vele, hozzáadjuk a tojásokat, a szódabikarbónás, szitált lisztet, a fahéjat, a tejet, és a többi adalékot.
Közepes méretű, kikent, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk durvára darabolt dióval.
Előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük ki, kb. 35 - 40 perc alatt, de alkalmazzunk tűpróbát.
Amint a mellékelt fotón látszik, ha nem szórjuk meg dióval, csokimázzal is készíthetjük.

3 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

Ein schönes Rezept - Nüsse sind immer gut in einem Kuchen !

mariam írta...

Danke, Traude! :-)

Gabriella írta...

Küldtem neked valamit: http://gabriellakonyhaja.blogspot.com/2009/02/kulonleges-barati-dij.html