2009. február 2., hétfő
Gyümölcskenyér (csészés)
Hozzávalók:
1 csésze lágy Ráma margarin
1 1/2 csésze cukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
½ csésze szilvapálinka
4 csésze liszt
1 teáskanál só
4 teáskanál sütőpor
1 csésze mazsola
1 csésze kókuszreszelék
1 csésze durvára vagdosott dió
1 csésze hámozott, durvára vagdosott mandula
Elkészítés:
A margarint és a cukrot kikeverjük a tojássárgájával, a pálinkával és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a szitált, sütőporos lisztet, a sót, a tojások keményre vert habját, és a többi hozzávalót, majd kikent, lisztezett koszorú-, vagy őzgerincformába öntjük.
Előmelegített sütőben, mérsékelt lángon, halvány barnásra sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük!
Fotó: Flickr
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése