2009. február 2., hétfő

Gyümölcskenyér (csészés)



Hozzávalók:

1 csésze lágy Ráma margarin
1 1/2 csésze cukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
½ csésze szilvapálinka
4 csésze liszt
1 teáskanál só
4 teáskanál sütőpor
1 csésze mazsola
1 csésze kókuszreszelék
1 csésze durvára vagdosott dió
1 csésze hámozott, durvára vagdosott mandula

Elkészítés:

A margarint és a cukrot kikeverjük a tojássárgájával, a pálinkával és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a szitált, sütőporos lisztet, a sót, a tojások keményre vert habját, és a többi hozzávalót, majd kikent, lisztezett koszorú-, vagy őzgerincformába öntjük.
Előmelegített sütőben, mérsékelt lángon, halvány barnásra sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük!

Fotó: Flickr

Nincsenek megjegyzések: