2009. február 28., szombat

Hólabda

Hozzávalók:

Tészta:

8 tojás
35 dkg porcukor
7 evőkanál forró víz
2 kávéskanál kakaópor
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt

Krém:

10 dkg vaj/ margarin
10 dkg porcukor
5 dkg liszt
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej

Hempergetéshez: 5 -10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a forró vizet, majd a kakaót, és kanalanként a sütőporos, szitált lisztet.
Jól kidolgozzuk, végül óvatosan, hogy össze ne törjük, beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.

Kivajazott, lisztezett, közepes méretű tepsiben sütjük ki két lapban a tésztát, előmelegített sütőben, közepes tűznél (kb. 180 °C - on) 25-30 perc alatt.

A krémhez vajat habosra keverjük 8 dkg porcukorral.
A lisztet, 2 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást simára keverjük a tejjel, gőz fölött sűrű péppé főzzük.
Ha kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a cukros vajhoz, és habosra verjük.

A lehűtött tésztalapokból pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki, megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, az oldalait is bevonjuk, végül kókuszreszelékbe hempergetjük.

2 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

I'm so happy, I received a beautiful new award this morning!
I ♥ This Blog award.

Please give this to at least 8 or more of your favorite blogs
(if you so wish)
and link the image to the sender of this award.

Hallo, Marica, ich habe heute einen neuen Award erhalten und möchte diesen symbolisch nach Ungarn weiterreichen - möchtest du ihn bitte abholen und wenn du möchtest weitergeben?

Liebe Grüße

Receptgyűjtő írta...

Danke, Traude! :-)))