2009. február 11., szerda

Szilveszter sütemény

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg porcukor
20 dkg zsír
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
3 szelet csokoládé

Töltelék: savanykás lekvár

Elkészítés:

A sütőporos, szitált lisztet, a cukrot, a zsírt, a tojásokat és a vaníliás cukrot alaposan összegyúrjuk. A tésztát két egyforma részre osztjuk, és az egyik feléhez 3 szelet reszelt csokoládét gyúrunk még.

A tésztákat félujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat zsírozott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe rakjuk.
A világos korongokat kristálycukorral megszórjuk.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki.
Sütés után a korongokat lekvárral összeragasztjuk, a cukrozott rész lesz a sütemény teteje.

Nincsenek megjegyzések: