Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg porcukor
20 dkg zsír
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
3 szelet csokoládé
Töltelék: savanykás lekvár
Elkészítés:
A sütőporos, szitált lisztet, a cukrot, a zsírt, a tojásokat és a vaníliás cukrot alaposan összegyúrjuk. A tésztát két egyforma részre osztjuk, és az egyik feléhez 3 szelet reszelt csokoládét gyúrunk még.
A tésztákat félujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat zsírozott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe rakjuk.
A világos korongokat kristálycukorral megszórjuk.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on sütjük ki.
Sütés után a korongokat lekvárral összeragasztjuk, a cukrozott rész lesz a sütemény teteje.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése