Hozzávalók:
Tészta (kb. 24x34 cm):
6 tojás
3 dl cukor
4 dl liszt (ebből 3-4 evőkanálnyi kakaópor legyen)
1 teáskanálnyi szódabikarbóna
1/2 citrom héja és leve
7 evőkanálnyi étolaj
Krém:
6 dl tej
1 csomag (40 gr) vanília ízű pudingpor
15-20 dkg cukor 1-2 csomag Boubon vaníliás cukorral elkeverve
5 dl tejszín (nálam édes Cukrászhab)
3 kisebb citrom leve (eredetileg 1 kellene hozzá, itt ennyi volt)
1/2 citrom reszelt héja
1 kis fiola mandula aroma
1 csapott evőkanálnyi zselatinpor (állati eredetű tejszínhez 2 csapott
kanálnyi)
Elkészítése:
A tésztához tojások fehérjét felverjük a citrom levével, majd a cukorral kemény
habot készítünk belőle. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, belecsorgatjuk
az olajat, végül a szódabikarbónával elkevert szitált lisztet keverjük a
masszába a citrom héjával együtt.
Előmelegített, 170 °C-os sütőben sütjük ki, sütőpapírral bélelt, vagy
zsiradékkal kikent, és liszttel megszórt közepes méretű tepsiben. Kb. 35-40
perc alatt kész.
A krémhez 5 dl tejjel és a cukorral felfőzzük a pudingot, levesszük a
tűzről, hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat és az aromát, jól kikeverjük,
és hagyjuk kihűlni időnként átkeverve.
A maradék tejben áttetszőre feloldjuk a zselatint, 3-4 evőkanálnyi
krémmel elkeverjük, majd a nagyobb mennyiségű krémmel elegyítjük.
A kemény habbá vert tejszínhez adjuk a sárga krémet.
A kihűlt tésztát két lapra vágjuk, a krém egy részével megtöltjük, a
maradékkal a tetejét vonjuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése