Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag (12g) sütőpor
25 dkg porcukor
1 csomag (10 g) vaníliás cukor
25 dkg margarin (itt 20 dkg margarin+ 3 dkg zsír)
2 tojás
25 dkg margarin (itt 20 dkg margarin+ 3 dkg zsír)
2 tojás
2-3 evőkanálnyi kakaópor
Elkészítés:
Az alapanyagokat
összegyúrjuk a kakaó kivételével.
A tésztát elfelezzük,
egyik felébe a kakaót is belekeverjük. (Nálam csak 1 evőkanálnyi került bele,
és így nem lett lényegesen sötétebb a kakaós tészta, pedig az lett volna a
lényeg.)
Az összeállított tésztát
fóliába burkolva hideg helyre tesszük 1-2 órára, majd lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kerek
formával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt
tepsire sorakoztatjuk a darabokat.
Előmelegített, 180 °C-os
sütőben sütjük ki 10-12 perc alatt, amikor a széle szépen pirosodni kezd, akkor
ki lehet venni.
Sütéskor a sötétebb
darabok közé tehetünk pár darabot a világosból, így látni fogjuk, ha már pirul
a tészta széle. A barna tésztán máskülönben ez nem annyira egyértelműen
látszik.
Ez-egy lapot baracklekvárral
ragasztunk össze.
Az eredeti recept szerint
a világos lapocskákat kristálycukorral kellene megszórni sütés előtt, ez itt
elmaradt, így olvasztott csoki került rá.
Nagyon kiadós!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése