2014. január 3., péntek

Szilveszter sütemény






Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 csomag (12g) sütőpor
25 dkg porcukor
1 csomag (10 g) vaníliás cukor
25 dkg margarin (itt 20 dkg margarin+ 3 dkg zsír)
2 tojás
2-3 evőkanálnyi kakaópor



Elkészítés:

Az alapanyagokat összegyúrjuk a kakaó kivételével.

A tésztát elfelezzük, egyik felébe a kakaót is belekeverjük. (Nálam csak 1 evőkanálnyi került bele, és így nem lett lényegesen sötétebb a kakaós tészta, pedig az lett volna a lényeg.)
Az összeállított tésztát fóliába burkolva hideg helyre tesszük 1-2 órára, majd lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és kerek formával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a darabokat.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben sütjük ki 10-12 perc alatt, amikor a széle szépen pirosodni kezd, akkor ki lehet venni.
Sütéskor a sötétebb darabok közé tehetünk pár darabot a világosból, így látni fogjuk, ha már pirul a tészta széle. A barna tésztán máskülönben ez nem annyira egyértelműen látszik.

Ez-egy lapot baracklekvárral ragasztunk össze.
Az eredeti recept szerint a világos lapocskákat kristálycukorral kellene megszórni sütés előtt, ez itt elmaradt, így olvasztott csoki került rá.

Nagyon kiadós!

Nincsenek megjegyzések: