Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt
2 evőkanálnyi kakaópor
15 dkg cukor
1 teáskanálnyi szódabikarbóna
1 tojás
1 dl
étolaj
2.5 dl
joghurt
Töltelék:
1 csomag (40 gr) vanília ízű pudingpor
3 dl
tej
5 evőkanálnyi kristálycukor
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja és leve
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
Elkészítés:
A tésztához az összes hozzávalót robotgéppel kikeverjük,
sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk, és előmelegített 180°C-os
sütőben kisütjük kb. 35 perc alatt.
Tűpróbával ellenőrizhetjük!
A krémhez a pudingport a kristálycukorral elkeverjük,
hozzáadjuk a tojások sárgáit, a citromhéjat és levet, majd a tejjel egyneműre
keverjük, és a szokásos módon kevergetve megfőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni,
időnként átkevergetve.
A vajat kihabosítjuk, a porcukrot fokozatosan hozzáadva jó
alaposan kikeverjük.
A lehűlt pudingos masszát kanalanként adjuk hozzá, és habos
krémet keverünk belőle.
A teljesen kihűlt tortalapot kiborítjuk a formából, a papírt
lehúzzuk, és elfelezzük. Nem túl vastag a tészta, kb. 3 cm magas lett, de még pont
jól elvágható.
A lapokat megtöltjük, a süteményt hűtőben tartjuk, hogy a
krém megdermedjen.
Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk, de akár tejszínhab
is mehet rá.
Előző nap jobb elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése