2014. január 8., szerda

Linzer





Hozzávalók:
 
25 dkg fehér liszt
5 dkg kukoricaliszt
20 dkg hideg vaj (15 dkg vaj+3 dkg zsír,- a zsírtól omlósabb lesz)
10 dkg porcukor
1 csomag (10 g) Bourbon vaníliás cukor
1 tojás sárgája
1 teáskanálnyi finomra reszelt citrom/vagy narancshéj

Elkészítés:

Az alapanyagokat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hogy kezünk melegétől ne lágyuljon meg a tészta. Robotgép dagasztó spiráljával is nagyszerűen megoldható.
Ha túl morzsalékos lenne, nem állna össze, akkor egy evőkanálnyi hideg vizet adunk hozzá (nem többet!).
Az összeállított tésztát fóliába burkolva hideg helyre tesszük 1-2 órára, majd lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a darabokat.

Előmelegített, 180 °C-os sütőben sütjük ki 10-12 perc alatt, amikor a széle szépen pirosodni kezd, akkor ki lehet venni.

Ez-egy lapot lekvárral ragasztunk össze, nálam most meggylekvár került bele.


Nincsenek megjegyzések: