Hozzávalók:
25 dkg fehér liszt
5 dkg kukoricaliszt
20 dkg hideg vaj (15 dkg vaj+3 dkg zsír,- a zsírtól omlósabb lesz)
20 dkg hideg vaj (15 dkg vaj+3 dkg zsír,- a zsírtól omlósabb lesz)
10 dkg porcukor
1 csomag (10 g) Bourbon vaníliás cukor
1 tojás sárgája
1 teáskanálnyi finomra
reszelt citrom/vagy narancshéj
Elkészítés:
Az alapanyagokat gyors mozdulatokkal
összegyúrjuk, hogy kezünk melegétől ne lágyuljon meg a tészta. Robotgép
dagasztó spiráljával is nagyszerűen megoldható.
Ha túl morzsalékos lenne,
nem állna össze, akkor egy evőkanálnyi hideg vizet adunk hozzá (nem többet!).
Az összeállított tésztát
fóliába burkolva hideg helyre tesszük 1-2 órára, majd lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és
tetszőleges formával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt
tepsire sorakoztatjuk a darabokat.
Előmelegített, 180 °C-os
sütőben sütjük ki 10-12 perc alatt, amikor a széle szépen pirosodni kezd, akkor
ki lehet venni.
Ez-egy lapot lekvárral
ragasztunk össze, nálam most meggylekvár került bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése