2010. augusztus 7., szombat
Morzsás szilvás lepény
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipetnyi só
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg darált dió
1 kávéskanálnyi fahéj
1 citrom reszelt héja
1 tojás sárgája
25 dkg margarin
Tetejére:
1 kg tisztított, negyedelt szilva
1 nagy pohár tejföl (450 gr)
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vanília ízű pudingpor
4 tojás
Elkészítés:
A tésztához való adalékokat összedolgozzuk. Elég összemorzsolni, vagy a robotgép dagasztó spiráljával morzsalékosra összeállítani.
A tészta 2/3-ad részét kizsírozott, nagyméretű lisztezett tepsibe nyomkodjuk, vagy kinyújtjuk, és a tepsibe illesztjük úgy, hogy pereme is legyen.
A tejfölt, a cukrokat, a pudingport és a tojásokat kikeverjük, folyós massza lesz belőle.
A tészta tetején elrendezzük a szilvaszeleteket, és a tejfölös keveréket egyenletesen ráöntjük.
Tetejére a maradék tésztát morzsoljuk.
Előmelegített, 180 °C – os sütőben sütjük ki, míg a teteje szépen megpirul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, igazán guszta
Köszönöm Bianka! :-)
Herrlich, ich liebe Zwetschken !!
Ich bin froh! :-)
Na ez az a süti amire azt mondják hogy ISTENI FINOM!!!
Tökéletes, finom, nem száraz!
Nagyon örülök, hogy ízlett, köszönöm a visszajelzést! :-)
Köszönöm a receptet, isteni lett!
Örülök, hogy ízlett! :-)
Megjegyzés küldése