2010. augusztus 7., szombat

Morzsás szilvás lepény



Hozzávalók:

Tészta:

50 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipetnyi só
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg darált dió
1 kávéskanálnyi fahéj
1 citrom reszelt héja
1 tojás sárgája
25 dkg margarin

Tetejére:

1 kg tisztított, negyedelt szilva
1 nagy pohár tejföl (450 gr)
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vanília ízű pudingpor
4 tojás

Elkészítés:

A tésztához való adalékokat összedolgozzuk. Elég összemorzsolni, vagy a robotgép dagasztó spiráljával morzsalékosra összeállítani.

A tészta 2/3-ad részét kizsírozott, nagyméretű lisztezett tepsibe nyomkodjuk, vagy kinyújtjuk, és a tepsibe illesztjük úgy, hogy pereme is legyen.

A tejfölt, a cukrokat, a pudingport és a tojásokat kikeverjük, folyós massza lesz belőle.

A tészta tetején elrendezzük a szilvaszeleteket, és a tejfölös keveréket egyenletesen ráöntjük.

Tetejére a maradék tésztát morzsoljuk.

Előmelegített, 180 °C – os sütőben sütjük ki, míg a teteje szépen megpirul.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon jól néz ki, igazán guszta

mariam írta...

Köszönöm Bianka! :-)

Wienermädel + Co írta...

Herrlich, ich liebe Zwetschken !!

mariam írta...

Ich bin froh! :-)