2010. augusztus 22., vasárnap
Barackos kefires lepény
Hozzávalók:
4 tojás
2 pohár cukor (kefires pohár a mérce)
1 csomag vaníliás cukor
2 pohár kefir (175 gr)
1 csipetnyi só
½ pohár olaj
3 pohár liszt
1 csomag sütőpor (12 g)
Tetejére:
50-60 dkg hámozott, darabolt barack (vagy más idénygyümölcs / mirelit)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kikeverjük úgy, hogy a sütőport előzőleg elkeverjük a liszttel.
A folyékony masszát kikent, lisztezett formába öntjük, tetejére szórjuk a gyümölcsöt, és előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 40 perc alatt kisütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
csodásan néznek ki
Köszönöm szépen! :-)
Deine Rezepte und Bilder sind immer wieder schön, liebe Marika!
Liebe Grüsse
Traude
Danke schön Traude! :-)
Kétszer is megsütöttem már a barackos lepényt, igaz joghurttal. Igy is nagyon finom, csak ajánlani tudom. Köszönöm a receptet.
Örülök, hogy ízlett Hajnal! :-)
Ezeknél a kefires -joghurtos recepteknél lehet is őket helyettesíteni.
Megjegyzés küldése