2010. augusztus 22., vasárnap

Barackos kefires lepény



Hozzávalók:

4 tojás
2 pohár cukor (kefires pohár a mérce)
1 csomag vaníliás cukor
2 pohár kefir (175 gr)
1 csipetnyi só
½ pohár olaj
3 pohár liszt
1 csomag sütőpor (12 g)

Tetejére:

50-60 dkg hámozott, darabolt barack (vagy más idénygyümölcs / mirelit)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kikeverjük úgy, hogy a sütőport előzőleg elkeverjük a liszttel.

A folyékony masszát kikent, lisztezett formába öntjük, tetejére szórjuk a gyümölcsöt, és előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 40 perc alatt kisütjük.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

csodásan néznek ki

mariam írta...

Köszönöm szépen! :-)

Wienermädel + Co írta...

Deine Rezepte und Bilder sind immer wieder schön, liebe Marika!

Liebe Grüsse
Traude

mariam írta...

Danke schön Traude! :-)

Gál Hajnal írta...

Kétszer is megsütöttem már a barackos lepényt, igaz joghurttal. Igy is nagyon finom, csak ajánlani tudom. Köszönöm a receptet.

mariam írta...

Örülök, hogy ízlett Hajnal! :-)
Ezeknél a kefires -joghurtos recepteknél lehet is őket helyettesíteni.