2010. július 8., csütörtök
Sárgarépás keksz
Hozzávalók:
15 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg darált natúr kesudió (vagy mogyoró, mandula, dió)
15 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor
1 tojás sárgája
30 dkg liszt
1 csipetnyi só
¼ kávéskanálnyi őrölt fahéj
¼ kávéskanálnyi őrölt szegfűszeg
1 citrom és 1 narancs reszelt héja
Továbbá:
10 dkg sárgabarack lekvár
5-10 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A kesudiót szárazon megpirítjuk, és kihűlés után megdaráljuk.
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a fűszerekkel elkevert lisztet, a kesudiót, a többi adalékot, és legvégül a sárgarépát.
A tésztát összegyúrjuk, lágy, morzsalékos állaga lesz.
Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra a tésztát, és kerek, vagy bármilyen más formával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a darabokat egymástól egy kicsit távolabbra, és előmelegített, 180 °C-os sütőben 15 perc alatt kisütjük.
A kihűlt korongokat lekvárral kenjük, és gőzfürdőn felolvasztott csokoládét csorgatunk a tetejükre.
40 db lesz belőle, és leszámítva a pihentetési időt, kb. másfél óra alatt elkészül.
A recept egy régebbi Nők Lapjában jelent meg.
Nekem nagyon ízlett!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Szuper otlet !!!!
Izgalmas nagyon finom lehet
Szerintem is, még ha nem is én találtam ki! :-)
Igen Bianka, finom lett.:-) A répás torta után nem is voltak kétségeim a recept láttán.
Megjegyzés küldése