2010. július 17., szombat
Sós rudak
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csapott evőkanál só
30 dkg vaj / margarin
2 tojás sárgája
3 púpozott evőkanál tejföl
Tetejére:
1 tojás fehérje
Reszelt sajt, vagy tetszés szerinti magvak
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, állagát a tejföl mennyiségével szabályozzuk. Közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapunk.
Kb. fél cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen.
Tetejét felvert tojásfehérjével kenjük meg, és reszelt sajtot vagy magvakat szórunk rá.
1 cm széles, és 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt sütjük ki 200 °C alatt.
A leírás szerint jól záródó dobozban sokáig friss marad.
Ilyen jellegű teszt-eredményeket saját tapasztalatból nem áll módomban közölni, nálunk még a másnapot sem nagyon éri meg.
Szerintem frissen az igazi!
Egyszerű, és gyorsan elkészül.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Nagyon kis guszták
Gerne komme ich hier vorbei um deine Rezepte zu lesen!
Liebe Grüsse
Danke! :-)
Megjegyzés küldése