Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
2 tojás sárgája
4 evőkanál cukor
10 dkg Ráma margarin
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
kevés tej
Töltelék:
1 kg túró
25 dkg cukor
3 tojás sárgája
reszelt citromhéj
Tetejére:
5 tojás fehérjének habja
15 dkg cukor
Elkészítés:
A sütőporral elkevert, szitált lisztet a többi hozzávalóval összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen nyújtható legyen.
Kikent, lisztezett gáztepsibe fektetjük a tésztát, és a kikevert túrós masszát rásimítjuk.
Előmelegített, forró 200 °C - os sütőben megsütjük, kb. 40 perc alatt.
Az 5 tojásfehérjéből és a cukorral gőz fölött kemény habot verünk.
A kisült tésztára simítjuk a habot, és langyosra hűlt sütőben szépen megszárítjuk.
2010. február 18., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nyami..., amúgy is a túró az egyik kedvenc ételem... :)
Megjegyzés küldése