Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsír
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 egész tojás
3 - 4 evőkanál tejföl (igény szerint)
Krém:
5 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
25 dkg Ráma margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
1 kg reszelt alma
2 evőkanál vaj
10 dkg cukor
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tésztát összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk.
Egy közepes méretű tepsi alján, sütőpapíron 3 lapot sütünk belőle előmelegített, forró sütőben, kb. 15 perc alatt laponként.
A tejből és a pudingból sűrű krémet főzünk, és lehűtjük.
A margarint a cukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk kanalanként a pudingot, és jól eldolgozzuk.
Az almát a vajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd pár percig főzzük, és hűlni hagyjuk.
Az egyik tésztalapot a tepsibe tesszük, rákenjük a krémet, majd erre kerül a második lap.
Ennek tetejére simítjuk az almás pépet, majd rátesszük a harmadik lapot.
Egy napig hűtőben pihentetjük.
Tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral, vagy pedig csokimázzal is bevonhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése