2009. szeptember 19., szombat
Almás krémes
Hozzávalók:
Tészta:
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál tejföl
Vaníliás krém:
6 dl tej
2 csomag vanília ízű puding
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
25 dkg margarin
Almakrém:
1,5 kg reszelt alma
5 dkg vaj
15 dkg cukor
1 kávéskanálnyi őrölt fahéj
Elkészítés:
Az almát kevés margarinon addig pároljuk, amíg elfő a leve, és cukorral, fahéjjal ízesítjük. Hagyjuk kihűlni a tölteléket.
A pudingport elkeverjük a cukor felével, a szokásos módon sűrűre főzzük a tejjel, majd a tojásokat is belekeverjük. A krémet időnként megkevergetve kihűtjük.
A cukor másik felével habosra keverjük a margarint, és a hideg pudingos masszával elegyítjük.
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, és a többi adalékkal együtt összegyúrjuk. Három egyenlő részre osztjuk.
A gáztepsi méretének megfelelően sütőpapíron kinyújtjuk a lapokat. A tepsi hátoldalán kisütjük őket, előmelegített kb. 190 °C –os, közepes hőmérsékleten.
Amikor a lapok is teljesen kihűltek, az alsó lapra a vaníliás krémet simítjuk, ezt befedjük a második lappal, és az almakrém következik, majd a harmadik lap.
A süteményt másnap vágjuk fel, addigra megpuhulnak a lapok. Vaníliás porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Ez a süti évek óta nagy kedvenc a családomban.
Merem ajánlani . Üdv.
Nálunk is ízlett mindenkinek! :-)
Mifelénk egész más sütit hívnak almás krémesnek :)
Igen, nekem is több receptem van Almás krémes néven. :-)
Nagyon köszönöm ezt a finom receptet. Felvéve a családi toplistára! :)
Örülök, hogy tetszik! :-)
Megjegyzés küldése