2009. szeptember 1., kedd

Almás-lekváros pite



Hozzávalók:

Tészta:

40 dkg liszt
½ csomag sütőpor
15 dkg Ráma margarin
2 tojás sárgája
½ pohár tejföl
2 evőkanál kristálycukor
1 csipetnyi só

Töltelék:

3-4 evőkanál lekvár / kenéshez /

1.2 kg reszelt alma
15 dkg cukor
1 csomag vanília cukor
őrölt fahéj ízlés szerint
3 - 4 evőkanál felaprított dió

Elkészítés:

A tésztát összeállítjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Két részre osztjuk, lisztes felületen kinyújtjuk a lapokat, és közepes méretű kikent, lisztezett tepsibe fektetjük az egyik lapot.
Ezt az alsó lapot megkenjük lekvárral, egyenletesen elosztjuk rajta a cukrozott, fahéjjal ízesített almatölteléket, és befedjük a másik lappal.
Tojásfehérjével megkenjük, villával megszurkáljuk, aprított dióval megszórjuk.
Előmelegített 200 °C – os forró sütőbe tesszük, majd egyenletes közepes lángra csökkentve a hőt, kb. 180 °C - on megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: