2009. szeptember 17., csütörtök

Túrófánk




Hozzávalók:

25 dkg liszt
1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
25 dkg túró
3 tojás
3-4 evőkanál tejföl
1 csipetnyi só

Sütéshez: olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat jól elkeverjük, majd hagyjuk a masszát pihenni legalább fél órát hűtőben.
Vizes kanállal kiszaggatva, bőséges, közepesen forró olajban pirosra sütjük a fánkocskákat.
Ne hagyjuk túl forró olajban hirtelen sülni, mert a belseje nyers maradhat.Azonban ha gyenge a hőfok, sok olajat vesz fel, és zsíros lesz.
Papírtörlőre szedjük ki, hogy az olaj lecsorogjon róla, majd még melegen kínáljuk savanykás lekvárral, vagy vaníliás porcukorral, fahéjas cukorral meghintve.

2 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

Das ist neu für mich, liebe Marika, mit turo habe ich noch nie Krapfen gemacht, aber ein tolles Rezept.
Liebe Grüße nach Ungarn

Receptgyűjtő írta...

Ebene, ausdrücklich, fein! :-)
Liebe Grüße!