2009. szeptember 21., hétfő

Diós-mézes ostya

Hozzávalók:

4 tojásfehérje
8 dkg méz
30 dkg porcukor
20 dkg durvára vagdosott dióbél
½ citrom reszelt héja
2 db ostyalap

Elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a forralt mézet, és hozzákeverjük lassan adagolva a porcukrot is. Gőzfürdőbe állítva addig verjük, míg egészen sűrű masszát kapunk.
Levesszük, beleszórjuk a dióbelet és a citrom héját.
A keveréket ostyalapra simítjuk, rátesszük a tetejét, deszkát fektetünk rá, és egy kisebb nehezékkel lesúlyozzuk másnapig.
Szeletelni is másnap lehet forró késsel, hogy ne törjön.

4 megjegyzés:

trinity írta...

Utoljára gyerekkoromban ettem ilyet-nagyon finom volt...

Receptgyűjtő írta...

Igen, nálunk is gyakran volt, anyámnak nem volt ideje sütni, és gyorsan készített valamit miattunk, gyerekek miatt. :-)

Wise Lady írta...

Én nem ismerem :(
De nagyon izgalmas. Két ostya közé, vagy többrétegben. És miért kell rá nehezék?

Receptgyűjtő írta...

Két ostya közé. A nehezék azért kell, hogy egyenletesen ráfeküdjön a lap a krémre, ne váljon el tőle.