Hozzávalók:
4 tojásfehérje
8 dkg méz
30 dkg porcukor
20 dkg durvára vagdosott dióbél
½ citrom reszelt héja
2 db ostyalap
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a forralt mézet, és hozzákeverjük lassan adagolva a porcukrot is. Gőzfürdőbe állítva addig verjük, míg egészen sűrű masszát kapunk.
Levesszük, beleszórjuk a dióbelet és a citrom héját.
A keveréket ostyalapra simítjuk, rátesszük a tetejét, deszkát fektetünk rá, és egy kisebb nehezékkel lesúlyozzuk másnapig.
Szeletelni is másnap lehet forró késsel, hogy ne törjön.
2009. szeptember 21., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Utoljára gyerekkoromban ettem ilyet-nagyon finom volt...
Igen, nálunk is gyakran volt, anyámnak nem volt ideje sütni, és gyorsan készített valamit miattunk, gyerekek miatt. :-)
Én nem ismerem :(
De nagyon izgalmas. Két ostya közé, vagy többrétegben. És miért kell rá nehezék?
Két ostya közé. A nehezék azért kell, hogy egyenletesen ráfeküdjön a lap a krémre, ne váljon el tőle.
Megjegyzés küldése