2009. augusztus 30., vasárnap
Búvár túrós
Kakaós tészta:
35 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1,5 dl étolaj
5 dl kefir
Túrós tészta:
50 dkg túró
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
12 dkg olvasztott vaj/margarin
Elkészítés:
A barna tészta alapanyagait összekeverjük, és egy kizsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk.
A túrós masszát is kikeverjük, majd a kakaós tésztára evőkanállal halmokat rakosgatunk belőle.
Előmelegített, 200 °C- os sütőben kb. 30 perc alatt kisütjük a süteményt.
A sütést tűpróbával ellenőrizhetjük.
A túrós massza a sütés folyamán lesüllyed a tésztába, ezért nevezik búvár túrósnak.
Gyorsan elkészülő, finom sütemény!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Schaut toll aus, bei uns würde man wahrscheinlich "Batzerlkuchen" sagen
Liebe Grüße
Csak sorra kerül nálam is, annyira klassz foltos-tervben van!!!
Akkor hát rajta! :-)
Finom volt nagyon. Mivel én laktózérzékeny vagyok, laktózmentes tejfölt és túrót használtam. De így sem vesztett az élvezeti értékéből:)
Köszönöm!
Örülök, hogy ízlett Mariann! :-)
Én a fordítottját szoktam sütni. Kakaós halmok köré a túrós massza :) Kukucska süti a neve.
Valószínű a fordítottja nálam Kukucskálós túrós néven van fenn. :-)
Gondolom, a Tiéd is ez a változat.
Megjegyzés küldése