2009. augusztus 5., szerda

Császármorzsa (Schmarn, smarni)

Hozzávalók:

5 dl tej
25 dkg liszt
4 tojás
6 dkg cukor
csipetnyi só
8 dkg olvasztott vaj
5 dkg mazsola

Elkészítés:

A tejet simára keverjük a szitált liszttel, fokozatosan hozzáadjuk a tojások sárgáit, a cukrot, a sót, a vajat, majd a mazsolát, és a tojások keményre vert habját.
Egy serpenyőben valamennyi zsiradékot forrósítunk, és fél centi magasan beleöntjük a masszát.
Előbb az egyik oldalát sütjük addig, míg keményebb kérget kap, majd megfordítva a másik oldalát is átsütjük, végül a tésztát két villa segítségével darabokra szaggatjuk.
Porcukorral alaposan meghintve tálaljuk, de lekvárral is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: