Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg Ráma margarin
30 dkg liszt
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
10 dkg porcukor
Tetejére:
15 dkg baracklekvár
5 dkg mazsola
10 tojásfehérje
30 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg liszt
Elkészítés:
A tészta adalékait összeállítjuk, és egy nagyobb méretű tepsibe nyomkodjuk.
Előmelegített,180 °C - os sütőben, közepes lángon, kb.15 perc alatt világosra sütjük, és kihűtjük.
A felmelegített lekvárral megkenjük a tészta tetejét, megszórjuk mazsolával.
A tojásfehérjét a cukorral, a kókusszal, és a liszttel együtt, folyamatosan kevergetve, lassú tűzön besűrítjük, vigyázva, mert könnyen leéghet.
A tűzről levéve, a megkent tésztára öntjük.
Visszatoljuk a sütőbe, és kb.35 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
Ha kihűlt, szeletekre vágva kínáljuk, kb. 36 db lesz belőle.
2009. augusztus 19., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése