Hozzávalók:
1,3 dl tej
3 dkg élesztő
30 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 tojás
8 dkg olvasztott vaj / vagy margarin
Töltelék:
8 db babapiskóta
75 dkg túró
2,5 dl tejföl
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 tojás
1 citrom reszelt héja
2 kg őszibarack
fahéj
Elkészítés:
Egy kiskanálnyi cukorral édesített, langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és 10 -15 perc alatt felfuttatjuk.
A szitált liszttel elkeverjük az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, csipetnyi sót, kidolgozzuk, végül eldolgozzuk a margarinnal.
Gyorsan hólyagosra keverjük a robotgép dagasztóspiráljával, és tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen kétszeresére megkelesztjük (35 - 40 perc).
A túrót kikeverjük a tejföllel, a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a reszelt citromhéjat, és a pudingport.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, egy mélyebb tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy kikenjük, lisztezzük), és beleigazítjuk a lapot.
Megszórjuk a durvára morzsolt babapiskótával, és a vékony cikkekre vágott barackszeletekkel kirakjuk.
Tetejére a túrókrémet kenjük.
Előmelegített, 200 °C - os sütőben kb. 60 percig sütjük.
Ha kihűlt, kockákra vagdossuk, és fahéjas porcukorral hintve kínáljuk.
2009. július 2., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése