2009. július 4., szombat

Sárgabarackos pite



Hozzávalók:

2 doboz kefir (175 gr)
2 pohár cukor ( a kefires pohár a mérce)
1 csipetnyi só
½ pohár olaj
½ citrom leve és reszelt héja
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
3 pohár liszt
1 csomag sütőpor

Tetejére:

50-70 dkg kimagozott sárgabarack
1-2 evőkanál fahéjas cukor

Elkészítés:

A tésztához a kefirt az olajjal kikeverjük, megsózzuk, hozzáadjuk a cukrokat, majd a tojásokat egészben, ízesítjük a citrom levével és héjával, végül belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet is.
Folyékony, sűrű masszát kapunk, amit egy kikent, liszttel meghintett, közepes tepsibe simítunk.
Tetejét kirakjuk negyedelt sárgabarackokkal, megszórjuk fahéjas cukorral.
Előmelegített, közepes hőfokú, kb. 190 °C – os sütőben sütjük ki, kb. 40 perc alatt.
Gyorsan elkészül, és nagyon finom!

4 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Jól végignéztem a gyümölcsös sütijeid, hát ínycsiklandó!

Receptgyűjtő írta...

Köszönöm szépen! :-)

Anita írta...

negyedszer készítem el a felfedezése óta (kb. 1 hónap)
köszönöm! :)

mariam írta...

Kedves Anita, nagyon örülök, hogy ízlik!:-)