2009. július 31., péntek

Krémes néger szelet

Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg porcukor
4 tojás
10 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
2 dkg kakaópor
20 dkg liszt
10 evőkanál víz

Krém:

2 dl tej
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
20 dkg Ráma margarin

Tetejére: csokimáz

Elkészítés:

A tésztához a cukrot a tojások sárgájával és a vízzel jól kikavarjuk, hozzáadjuk a szitált, sütőporos, kakaós lisztet a dióval, végül a tojások keményre vert habját.
Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntve, előmelegített sütőben, mérsékelt lángon kisütjük, úgy, mint a piskótát.

A tejet a liszttel, a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, és ha kihűlt, elegyítjük a csipetnyi sóval habosra kavart, és a cukorral fehéredésig kevergetett margarinnal.
A krémet a teljesen kihűtött tésztára simítjuk, majd csokimázzal bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések: