2014. szeptember 7., vasárnap

Kanalas „pogácsa"





„No Salty” receptje alapján.

Hozzávalók:

35 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csapott teáskanál őrölt bors
1 csapott teáskanál só
20 dkg reszelt Cheddar sajt (ha érlelt, még jobb)
2 evőkanál aprított snidling
12 dkg olvasztott vaj
2 dl joghurt
2 db kissé felvert tojás

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat elkeverjük egymással, hozzáadjuk a sajtot és a snidlinget is.
A vajat elkeverjük a joghurttal és a tojásokkal, majd az egészet a száraz anyagokhoz adjuk.
Elég egymással elkeverni, nem kell dagasztani, mint a hagyományos pogácsát.
Sütőpapírral borított, vagy zsiradékkal kikent sütőlemezre kis kupacokat halmozunk evőkanállal.
Kb. 4 .5 cm-es kis halmok legyenek, egymástól kissé távolabbra, hogy tudjanak növekedni.



Forró, kb. 200 °C-os sütőben sütjük ki szép pirosra.

Cheddar sajt helyett lehet ementáli is, ekkor a snidling helyett köménymaggal ízesíthetjük.

Nagyon finom rágcsálnivaló, gyors, egyszerű és nagyszerű, borkorcsolyának is kiváló.


2 megjegyzés:

Anikó írta...

De jópofa, vittem is a receptet:-))))

mariam írta...

Nagy sikere volt a vendégek körében!:-)