„No Salty” receptje
alapján.
Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csapott teáskanál őrölt bors
1 csapott teáskanál só
20 dkg reszelt Cheddar sajt (ha érlelt, még jobb)
2 evőkanál aprított
snidling
12 dkg olvasztott vaj
2 dl joghurt
2 db kissé felvert tojás
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat
elkeverjük egymással, hozzáadjuk a sajtot és a snidlinget is.
A vajat elkeverjük a
joghurttal és a tojásokkal, majd az egészet a száraz anyagokhoz adjuk.
Elég egymással elkeverni,
nem kell dagasztani, mint a hagyományos pogácsát.
Sütőpapírral borított,
vagy zsiradékkal kikent sütőlemezre kis kupacokat halmozunk evőkanállal.
Kb. 4 .5 cm-es kis halmok
legyenek, egymástól kissé távolabbra, hogy tudjanak növekedni.
Forró, kb. 200 °C-os
sütőben sütjük ki szép pirosra.
Cheddar sajt helyett lehet
ementáli is, ekkor a snidling helyett köménymaggal ízesíthetjük.
Nagyon finom
rágcsálnivaló, gyors, egyszerű és nagyszerű, borkorcsolyának is kiváló.
2 megjegyzés:
De jópofa, vittem is a receptet:-))))
Nagy sikere volt a vendégek körében!:-)
Megjegyzés küldése