2010. július 17., szombat

Sós rudak



Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 csapott evőkanál só
30 dkg vaj / margarin
2 tojás sárgája
3 púpozott evőkanál tejföl

Tetejére:

1 tojás fehérje
Reszelt sajt, vagy tetszés szerinti magvak

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, állagát a tejföl mennyiségével szabályozzuk. Közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapunk.

Kb. fél cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen.
Tetejét felvert tojásfehérjével kenjük meg, és reszelt sajtot vagy magvakat szórunk rá.

1 cm széles, és 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt sütjük ki 200 °C alatt.

A leírás szerint jól záródó dobozban sokáig friss marad.
Ilyen jellegű teszt-eredményeket saját tapasztalatból nem áll módomban közölni, nálunk még a másnapot sem nagyon éri meg.
Szerintem frissen az igazi!
Egyszerű, és gyorsan elkészül.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon kis guszták

Wienermädel + Co írta...

Gerne komme ich hier vorbei um deine Rezepte zu lesen!

Liebe Grüsse

mariam írta...

Danke! :-)