2009. november 21., szombat
Kozák sapka
Hozzávalók:
Tészta:
7 db tojás
21 dkg porcukor
20 dkg liszt
1/2 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
3 dkg kakaópor
Krém:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
Tetejére: csokoládémáz
Oldalára: 15 dkg kókuszreszelék (kb.)
Elkészítés:
A tojások sárgáját fehéredésig habosítjuk a porcukorral, hozzáadjuk a kakaóval, szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a tojások fehérjének keményre vert habját forgatjuk bele a masszába.
Közepes méretű, papírral bélelt tepsiben, előmelegített, közepes hőfokú sütőben kisütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, felöntjük vele a lisztes masszát, és jól besűrítjük állandó keveréssel, lassú tűzön. Kevergetve lehűtjük.
A vajat kihabosítjuk, a cukrokkal addig keverjük, míg egyneművé válik, végül a hideg tejes péppel is jól kikeverjük.
A piskótalapot félbevágjuk, a krém 2/3 – ad részével megtöltjük, és egyforma kockákra vágjuk. A kockák oldalát külön-külön átkenjük a maradék krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
A csupaszon maradt tetejükre csokimázt csorgatunk.
Elkészítésének másik módja az eredeti verzió, kissé munkásabb.
Gáztepsiben sütjük ki a lapot, pogácsa szaggatóval korongokat vágunk ki úgy, hogy minél kevesebb legyen a leeső darab, majd egyenként ragasztgatjuk össze párosával a piskóta karikákat. Továbbiakban az előzőek szerint járunk el.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Mi készítettünk tortát is ebből, csoda finom.
Igen, csupán a forma más, a végeredmény ugyanaz, és még hamarabb is elkészül. :-)
Szia!Szerintem jobb lenne ha a tésztánál a kihabosított toj.sárgához adnánk előbb a felvert fehérjét és utána a lisztes részt.így nem törik a hab és nagyobb lesz a tészta is :)
Megjegyzés küldése