2009. szeptember 17., csütörtök
Túrófánk
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 mokkáskanálnyi szódabikarbóna
25 dkg túró
3 tojás
3-4 evőkanál tejföl
1 csipetnyi só
Sütéshez: olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat jól elkeverjük, majd hagyjuk a masszát pihenni legalább fél órát hűtőben.
Vizes kanállal kiszaggatva, bőséges, közepesen forró olajban pirosra sütjük a fánkocskákat.
Ne hagyjuk túl forró olajban hirtelen sülni, mert a belseje nyers maradhat.Azonban ha gyenge a hőfok, sok olajat vesz fel, és zsíros lesz.
Papírtörlőre szedjük ki, hogy az olaj lecsorogjon róla, majd még melegen kínáljuk savanykás lekvárral, vagy vaníliás porcukorral, fahéjas cukorral meghintve.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Das ist neu für mich, liebe Marika, mit turo habe ich noch nie Krapfen gemacht, aber ein tolles Rezept.
Liebe Grüße nach Ungarn
Ebene, ausdrücklich, fein! :-)
Liebe Grüße!
Megjegyzés küldése