2019. február 15., péntek

Narancsos korongok



Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
1 csomag (12 gr) sütőpor
1 db narancs reszelt héja
2-3 evőkanál narancslé
15 dkg sertészsír / vagy 20 dkg margarin vagy vaj
25 dkg cukor
2 db egész tojás
kevés tej- liszttől függően

Töltelék: narancslekvár

Elkészítés:

A tojásokat a zsiradékkal és a cukorral habosra kavarjuk.
Hozzáadjuk a sütőporral, reszelt narancshéjjal elkevert lisztet, a narancs levét, majd kevés tejjel összegyúrjuk a tésztát.
Cipót formálunk belőle, fóliába burkolva hideg helyen pihentetjük 1-2 órát.

Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságra, kerek formával kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a korongokat egy kis távolságot betartva a darabok között, és előmelegített 180 °C – os sütőben sütjük ki 10-15 perc alatt.

Két-két lapocskát lekvárral töltünk meg, a sütemények tetejére vaníliás porcukrot szórunk.


Készíthetjük úgy is, hogy a kiszaggatott korongok felének tetejét felvert tojásfehérjével megkenjük, kristálycukorba megmártjuk, így szép csillogó lesz a felületük a kisült lapoknak. Ezek kerülnek a sütemény tetejére.

Csokoládémázt is csorgathatunk rá.
Nálam a töltelék házi narancslekvár, nagyon finom lesz tőle a sütemény!

Nincsenek megjegyzések: