2016. november 21., hétfő

Csokoládés kocka




Hozzávalók:

1 db kakaós piskóta tortalap:

1 tojás
18 dkg cukor
20 dkg liszt
2 evőkanálnyi kakópor
1/2 csomag sütőpor (6 gr) 
2.5 dl tej
1 dl étolaj



 Töltelék:

5 dl habtejszín
5-10 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé

Tetejére:

1 csomag (40 gr) csokoládé ízű pudingpor
10 dkg cukor
1 tojás
2 dl tej
10 dkg vaj/margarin

Tortalapok kenéséhez, locsolásához: meggylekvár, cherry vermut/likőr, vagy édes meggylé

Elkészítés:

A tészta adalékait kikeverjük.
A piskótát közepes méretű tepsiben sütjük ki, kihűlés után elfelezzük.

A cukrozott tejszínben közepes lángon, kevergetve feloldjuk a felaprított csokoládét, majd teljesen kihűtjük.
Kihűlés után habosra verjük a csokis tejszínt.
A lapokat meglocsoljuk, megkenjük a lekvárral, megtöltjük a krémmel, és hidegre tesszük.

A pudingos krémhez a vaj kivételével csomómentesre keverjük a hozzávalókat, és kis lángon kevergetve teljesen besűrítjük. Levesszük a tűzről, és a vajjal egyneműre keverjük.
Amikor kihűl a krém, robotgéppel kihabosítjuk, és a sütemény tetejére simítjuk.


Nincsenek megjegyzések: