2016. október 27., csütörtök

Csíkos korongok






Hozzávalók:

50 dkg liszt
20 dkg vaj/margarin
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 csomag (10 g) vaníliás cukor, Bourbon
1 csomag (12 g) sütőpor
2 evőkanálnyi kakaópor
1 csipetnyi só

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, a kakaópor és a vaníliás cukor kivételével hozzáadjuk a többi adalékot, és összegyúrjuk. 
Két egyforma részre osztjuk a tésztát, az egyikbe belegyúrjuk a kakaót, a másikba a vaníliás cukrot, és cipót formálunk belőlük.
Egyforma nagyságú téglalap alakú lapokra nyújtjuk a cipókat, egymásra illesztjük őket, és szorosan feltekerjük.
 1-2 órára hűtőbe tesszük, és amikor már kissé megkeményedik a tészta, kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott) tepsibe sorakoztatjuk őket, és előmelegített, 190 °C-os sütőben sütjük ki kb. 20 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések: