2017. május 13., szombat

Tiramisu




Hozzávalók:

6 adag jó erős főzött kávé+ 2 evőkanálnyi cukor (ízlés szerint)
6 tojás sárgája+ 10 dkg porcukor
50 dkg mascarpone sajt
6 tojás fehérje+5 dkg cukor
40 dkg babapiskóta

3-4 evőkanálnyi keserű kakaópor

Elkészítés:

A főtt kávét cukorral ízesítjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük az 5 dkg cukorral.
A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a 10 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot . Lazán belekeverjük a tojásfehérje habját is  úgy, hogy egynemű krémet kapjunk.

A piskótákat a kávéba mártjuk, hagyjuk pár pillanatig, míg kissé megszívják magukat a kávéval. Nem kell nagyon eláztatni, lényeg, hogy a piskótákat járja át kicsit a kávé. A babapiskóták különböző minőségűek, van, amelyik könnyebben szívja fel a nedvességet, van, amelyik keményebb, és kicsit több időre van ehhez szükség, figyelni kell.

Egy lapos tálba sorakoztatjuk a szeleteket. A piskótákra simítjuk a krémet, szűrővel megszórjuk jó alaposan egyenletesen kakaóporral, majd ismét egy réteg piskóta következik, erre pedig krém. 
A tetejére is vastagon kakaópor kerül, de inkább csak tálalás előtt szórjuk meg, mert a párától átnedvesedik a kakaópor.

Előző nap érdemes elkészíteni, hűtőben tároljuk, másnapra tökéletesen összeérnek az ízek.

Nincsenek megjegyzések: