Hozzávalók a barna
lapokhoz:
25
dkg liszt
1
egész tojás
1 dl tej
7 g szalalkáli (1/2 csomag)
1
evőkanálnyi zsír
2
dkg kakaópor
8
dkg cukor
Piskótalaphoz:
5
tojás
4
evőkanálnyi víz
15
dkg cukor
15
dkg liszt
6 g sütőpor (1/2 csomag)
1
evőkanálnyi citromlé
Krémhez:
5 dl tej
4
evőkanálnyi liszt (púpozott)
25
dkg margarin
20
dkg porcukor
1
csomag ( 10 g)
vaníliás cukor (Bourbon)
Tetejére:
2.5 dl
habtejszín+ 1 csomag habfixáló / vagy csokireszelék
Elkészítés:
A
barna lapokhoz a tejben feloldjuk a szalalkálit, majd az összes további
hozzávalóval elkeverve, rugalmas, könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.
Két
egyforma lapot sütünk belőle egy közepes méretű tepsi hátán sütőpapíron,
előmelegített, 180°C-os sütőben.
A
lapok hamar sülnek, kb. 7-8 perc alatt.
Sülés
közben kissé kellemetlen, szúrós illata lesz a szalalkális tésztának, de ez a
kisült tésztán nem fog érződni.
A
piskótához a tojások fehérjét a citromlével felverjük, fokozatosan hozzáadva a
cukrot, kemény habot készítünk. Kanalanként adjuk hozzá a vizet, majd egyenként
a tojások sárgáit, végül a sütőporral elkevert lisztet szitáljuk a masszába.
A
masszát a sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük ugyanolyan hőfokon, mint a
barna lapokat.
A
krémhez a lisztet csomómentesre keverjük a liszttel, majd a maradék felforralt
tejjel elkeverjük, és állandó kavarással sűrűre főzzük.
Ha
mégis csomós maradna a krém, botturmix segítségével simára tudjuk keverni.
A
krémet hagyjuk kihűlni.
A
margarint kihabosítjuk, apránként adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot,
és alaposan kikavarjuk. Kanalanként belekeverjük a kihűlt lisztes masszát, és
egynemű, sima krémet keverünk belőle.
A
lapokat megtöltjük: barna lap, krém, piskóta, krém, barna lap.
Tetejére
nálam tejszínhab került.
Az
eredeti leírás szerint a tetejére is a krémből kerül, amit csokireszelékkel
szórunk meg.
Kiadós,
finom vendégváró sütemény.
Forrás: No Salty
2 megjegyzés:
jó recept, örülök, hogy írsz
:-)
:-)
Megjegyzés küldése