Hozzávalók:
30 dkg liszt
12 dkg vaj
2 tojás sárgája
4 evőkanál tejföl (szükség
szerint)
1 csapott teáskanálnyi só
1 mokkáskanálnyi őrölt
pirospaprika
1 mokkáskanálnyi őrölt
bors
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a
vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a tejfölt, a sót, a borsot, és jól
összegyúrjuk.
Lisztezett munkafelületen
kinyújtjuk vékonyra (vagy félujjnyi vastagra is lehet), felületét felvert
tojásfehérjével megkenjük, és lisztbe mártott derelyevágóval feldaraboljuk
tetszés szerint. Kis négyzet alakúra is lehet vágni, nem fontos rudacskákra.
Sütőpapírral bélelt
sütőlemezen sütjük ki szép pirosra előmelegített, 200 °C-os sütőben.
Pirospaprika helyett
köménymaggal is készülhet, ekkor a tetejére hintünk az egész köményből (kb. 1
evőkanálnyi kell belőle).
4 megjegyzés:
Jó ropogós, fűszeres pálcikák... ha nem lenne ilyen késő, mennék is a konyhába sütni:-)
Nagyon finom! Nekem is kéne sütnöm.
kedves üdvözlet (?)
Liebe Grüsse :-)
Sosem késő kipróbálni!:-)
Kedves Traude!
Te is fogjál a sütéshez minél hamarább!:-)
Szépen haladsz a magyar tanulással!!!:-)
Baráti üdvözlettel: Marica
Megjegyzés küldése