2013. január 25., péntek

Sós pálcikák



Hozzávalók:

30 dkg liszt
12 dkg vaj
2 tojás sárgája
4 evőkanál tejföl (szükség szerint)
1 csapott teáskanálnyi só
1 mokkáskanálnyi őrölt pirospaprika
1 mokkáskanálnyi őrölt bors

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a tejfölt, a sót, a borsot, és jól összegyúrjuk.

Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk vékonyra (vagy félujjnyi vastagra is lehet), felületét felvert tojásfehérjével megkenjük, és lisztbe mártott derelyevágóval feldaraboljuk tetszés szerint. Kis négyzet alakúra is lehet vágni, nem fontos rudacskákra.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezen sütjük ki szép pirosra előmelegített, 200 °C-os sütőben.

Pirospaprika helyett köménymaggal is készülhet, ekkor a tetejére hintünk az egész köményből (kb. 1 evőkanálnyi kell belőle).

4 megjegyzés:

Gerdi írta...

Jó ropogós, fűszeres pálcikák... ha nem lenne ilyen késő, mennék is a konyhába sütni:-)

Wienermädel + Co írta...

Nagyon finom! Nekem is kéne sütnöm.
kedves üdvözlet (?)
Liebe Grüsse :-)

mariam írta...

Sosem késő kipróbálni!:-)

mariam írta...

Kedves Traude!
Te is fogjál a sütéshez minél hamarább!:-)
Szépen haladsz a magyar tanulással!!!:-)
Baráti üdvözlettel: Marica