2012. szeptember 18., kedd

Túrós burgonyás pogácsa




Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg túró
20 dkg puha vaj (nálam fele vaj fele zsír)
15 dkg hajában főtt, langyosra hűlt tört krumpli
1 tojás
1/2 evőkanálnyi só
1 teáskanálnyi cukor
2.5 dkg élesztő
1 dl tejföl ,- szükség szerint


Tetejére:

1 tojás
reszelt sajt

Elkészítés:

Az adalékokat összegyúrjuk, és másnapra hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap a tésztát lisztezett felületen háromszor hajtogatjuk, a hajtogatások között 15-20 percig pihentetjük.

Kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) sütőlemezre rakosgatjuk őket egymástól kissé távolabbra. 

A tepsiben hagyjuk még pihenni kb. 10 percet a pogácsákat, végül felvert tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. 

Előmelegített, kb. 200 °C – os sütőben pirosra sütjük kb. 20-25 perc alatt.

2 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

Das ist wieder ein sehr schönes Rezept, freue mich immer bei dir zu lesen
Ich hoffe, es geht dir gut.
Liebe Grüsse

mariam írta...

Liebe Traude!
Vielen Dank, alles ist gut!
Ich hoffe, Sie sind auch gut!:-)
Liebe Grüsse!