Hozzávalók:
1 csomag kisméretű
ostyalap
Krém:
5 tojás
30 dkg cukor
25 dkg margarin
2 evőkanálnyi kakaópor
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg mazsola
0.5 dl rum
Csokimáz:
3 evőkanálnyi kakaópor
3 evőkanálnyi cukor
3-4 evőkanálnyi víz
3 dkg vaj / margarin
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a
cukorral és a kakaóval, majd a margarinnal együtt kis lángon kevergetve
egyneműre főzzük.
Levesszük a tűzről,
hozzáadjuk a többi adalékot, és amikor langyosra hűl, megtöltjük a lapokat. (A
massza elég sűrű lesz.)
A sütemény tetejére egy
tálcát teszünk, egyenletesen lesúlyozzuk, így álljon néhány órát.
A csokimázhoz a kakaót, a
cukrot és a vizet egynemű krémmé olvasztjuk össze kis lángon kavargatva, majd a
tűzről levéve, elkeverjük benne a vajat.
Legcélszerűbb előző nap
elkészíteni, másnapra lesz igazán jó. A lapok kissé puhák lesznek, de nem áznak
át.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése