2010. január 18., hétfő
Narancsos krémes szelet
Piskóta:
4 tojás
25 dkg porcukor
1 narancs reszelt héja és leve (1 dl)
4 evőkanál forró víz
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Krém:
2 csomag vanília ízű pudingpor
6 evőkanál cukor
2 dl narancslé
1 narancs reszelt héja
5 dl tej
3 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
Lapok öntözéséhez: narancslé
Kenéséhez: narancslekvár (vagy sárgabarack lekvár)
Elkészítés:
A piskótához a tojások sárgáit a cukor felével fehéredésig kavarjuk, hozzáadjuk kanalanként a forró vizet, a narancslevet, majd a sütőporos, szitált lisztet.
Végül a masszába forgatjuk óvatosan a cukor másik felével kemény habbá vert tojásfehérjét.
Közepes méretű, papírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, közepes hőfokú
180 °C-os sütőben kb. 35 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük!
A krémhez a pudingport csomómentesre keverjük a cukorral és a narancslével.
A tejet felforraljuk.
Lassan felöntjük és elkeverjük a forró tejjel a pudingos masszát, hozzáadjuk a narancshéjat, és állandó keveréssel kis lángon besűrítve megfőzzük.
Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és a hideg krémet kanalanként hozzáadjuk.
A piskótalapot elfelezzük, belső felükön meglocsoljuk a lapokat narancslével, és lekvárral vékonyan átkenjük őket.
A krém kétharmad részével megtöltjük, tetejére a maradék krémet simítjuk.
Készíthetjük úgy is, hogy az egész krémet tölteléknek használjuk fel, tetejére pedig további 2 dl (vagy tetszőlegesen akár több is lehet) tejszín habját halmozzuk.
Tortának is elkészíthetjük.
Nagyon finom, intenzíven narancsízű sütemény. Névnapi vendégségnek készült, mindenkinek nagyon ízlett.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Ez is nagyon jónak tűnik, szeretjük a narancsosat is!
Tudom ajánlani, érdemes elkészíteni!
Kedves Receptgyűjtő!
Nagyon ínycsiklandó az oldalad, tele van jobbnál, jobb receptekkel!
Gratulálok!
Hoztam is ezért egy "meglepit",
Neked, csak látogass el a linkre, kérlek.
http://csokilap.blogspot.com/
Ma elkészítettem a receptet,hát iszonyatosan finom!!Mindenkinek ajánlom hogy elkészítse,mert igazán megéri!
Köszönöm hogy elkészíthettem!
Ma elkészítettem a receptet,és meg kell hogy mondjam,az eredmény jobb lett,mint ahogy vártam!Mindenkinek ajánlom,hogy ne hagyja ki ezt az üdítő receptet!
Köszönöm hogy elkészíthettem!
Nagyon örülök, hogy ízlett!:-)
Kicsit módosítottam, a krémbe tejszín helyett mascarponét tettem. A tészta tetejére kentem. A tetejére étcsokit. Ísteni finom volt!
Köszönjük a visszajelzést, biztos finom lehetett, kipróbáljuk így is! :-)
Megjegyzés küldése