Cukor, liszt, tojás és tej
nélkül!
Hozzávalók:
20 dkg darált dió
10 dkg kókuszreszelék
50 dkg mazsola (azaz ötven
dkg, a félreértések elkerülése végett)
½ narancs leve
1 narancs reszelt héja
½ kávéskanál őrölt fahéj
25-30 dkg 60 %-os
csokoládé a bevonáshoz
Elkészítés:
A mazsolát megmossuk,
forró vízbe áztatjuk 5-10 percre, leszűrjük, és hagyjuk lecsorogni.
Botturmix segítségével
pépesítjük, ha maradnak benne itt-ott nagyobb vagy egész szemek, az sem baj.
A mazsolához hozzáadjuk a
diót, a kókuszreszeléket, ízesítjük a fahéjjal, reszelt narancshéjjal, és annyi
narancslével, hogy formázható állaga legyen.
A masszából kis golyókat
formálunk (vagy belenyomkodjuk szilikonos bonbon-formába, amelyből könnyen ki
tudjuk nyomni, ha megkötött), sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk, és
másnapig állni hagyjuk száraz, hűvös helyen.
Másnap gőz fölött felolvasztott
csokoládéban megforgatjuk és lecsorgatjuk a bonbonokat kis villa (vagy fogvájó)
segítségével, és a sütőpapírra visszahelyezve várjuk meg, hogy a csoki
véglegesen megkössön.
Ez a mennyiség kb. 80
darabra elég, szaloncukornak is készíthető.
Nálam fele dióval, fele
mandulával készült, a változatosság kedvéért egy kis rummal is lehet ízesíteni.
A leíráshoz hű maradtam
ugyan, de a mázhoz nem használtam minőségi csokit, volt valamennyi tortabevonóm,
azt még csokimázzal variáltam, így is jó lett, ha nem is lett annyira tükörsima
a felülete.
A gyakorlott
bonbonkészítők esküsznek a 60-70 %-os csokira.
A recept leírását a NoSalty oldalán találtam.
2 megjegyzés:
Szeretem, nagyon finom :-)
BUÉK
Prosit 2013
Boldog Új Évet kívánok!:-)
Marica
Megjegyzés küldése