2011. június 27., hétfő
Meggyes sütemény (poharas)
Hozzávalók:
4 tojás
2 pohár cukor
1 pohár olaj
1 pohár kefir (joghurt)
2.5 pohár liszt
1 csomag sütőpor
Tetejére:
50-60 dkg kimagozott meggy, ízesítésre őrölt fahéj
Pohár mérete: a joghurtos doboz volt a mérce, 2 dl-es
Elkészítés:
A tojásokat jól kikeverjük a cukorral, lassacskán hozzáadjuk az olajat, a sütőporos, szitált lisztet, és lazítjuk a tésztát kefirrel.
A massza sűrű, de folyékony állagú lesz.
Egy kikent, lisztezett, közepes méretű magasabb falú tepsibe öntjük, tetejét jó sűrűn megszórjuk meggyel, és meghintjük fahéjjal.
Előmelegített 180 °C –os sütőben sütjük kb. 45 percig, míg teteje szépen pirosodni nem kezd.
Tűpróbával lehet ellenőrizni a sütést!
A sütemény alapja az Almás lepény.
Nagyon finom, könnyű elkészíteni, és mindig siker!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Imádom a szezonális gyümölcsös sütiket, megunhatatlan!
Mi is így vagyunk vele Vicuska! :-)
Köszönöm Bianka! :-)
A hétvégén anyukám készitette el, meggy helyett szilvával. Igazán finom és puha tészta.Köszönjük a receptet!
Örülök, hogy ízlett, biztos finom lett szilvával is! :-)
Megjegyzés küldése