2011. június 27., hétfő

Meggyes sütemény (poharas)



Hozzávalók:

4 tojás
2 pohár cukor
1 pohár olaj
1 pohár kefir (joghurt)
2.5 pohár liszt
1 csomag sütőpor

Tetejére:

50-60 dkg kimagozott meggy, ízesítésre őrölt fahéj

Pohár mérete: a joghurtos doboz volt a mérce, 2 dl-es

Elkészítés:

A tojásokat jól kikeverjük a cukorral, lassacskán hozzáadjuk az olajat, a sütőporos, szitált lisztet, és lazítjuk a tésztát kefirrel.

A massza sűrű, de folyékony állagú lesz.
Egy kikent, lisztezett, közepes méretű magasabb falú tepsibe öntjük, tetejét jó sűrűn megszórjuk meggyel, és meghintjük fahéjjal.

Előmelegített 180 °C –os sütőben sütjük kb. 45 percig, míg teteje szépen pirosodni nem kezd.
Tűpróbával lehet ellenőrizni a sütést!

A sütemény alapja az Almás lepény.
Nagyon finom, könnyű elkészíteni, és mindig siker!

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Remek

Vicuska írta...

Imádom a szezonális gyümölcsös sütiket, megunhatatlan!

mariam írta...

Mi is így vagyunk vele Vicuska! :-)
Köszönöm Bianka! :-)

Gál Hajnal írta...

A hétvégén anyukám készitette el, meggy helyett szilvával. Igazán finom és puha tészta.Köszönjük a receptet!

mariam írta...

Örülök, hogy ízlett, biztos finom lett szilvával is! :-)