2010. október 31., vasárnap
Kávékrémes diós szelet
Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
20 dkg cukor
10 evőkanál víz
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 evőkanál kakaópor
½ csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
Krém:
3 tojás sárgája
1 tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál erős kávé
5 dkg csokoládé
20 dkg puha vaj /margarin
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
2-3 evőkanál porcukor
Tetejére: 2-3 evőkanál darált dió
Elkészítés:
A tojások sárgáit kikeverjük cukorral, kanalanként adjuk hozzá a vizet, majd a sütőporos lisztet, a diót, a kakaóport és a citromhéjat keverjük bele. Végül a tojások keményre vert habját forgatjuk óvatosan a masszába.
Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, 180 °C – os előmelegített sütőben sütjük ki a tésztát kb. 35-40 perc alatt.
A krémhez elkeverjük egymással az egész tojást, a tojás sárgákat, a cukrokat és a tejet.
Alacsony lángon (vagy gőz fölött) besűrítve forrpontig főzzük folyamatos keveréssel, miközben hozzáadjuk a kávét, és a kis darabokra aprított csokoládét is. A kész krém legyen sima, egynemű. Kb. 20 perc, míg ez így elkészül.
Időnként megkevergetve hagyjuk teljesen kihűlni.
A vajat kihabosítjuk, majd kanalanként adagolva adjuk hozzá a hideg krémet. Alaposan keverjük ki.
A legvégén a habfixálóval és porcukorral kemény habbá vert tejszínt forgatjuk bele.
A tésztát elfelezzük, megtöltjük a krémmel, tetejét, oldalát is bevonjuk, végül megszórjuk darált dióval.
A krém elkészülhet tejszín nélkül is.
Tejszín hozzáadásával közepesen lágy krém lesz, ha valaki így is szilárdabb krémmel szeretné, a kész krémhez adjunk hozzá kb. fél dl vízben kis lángon feloldott 1 evőkanálnyi zselatint. Óvatosan keverjük el először egy kevés mennyiségű krémmel, utána adjuk a többihez, nehogy megcsomósodjon.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Nagyon finom, guszta
Und wieder so ein herrliches Rezept, ich liebe Nuss und ich liebe Kaffee!!!
Liebe Grüsse
Köszönöm! :-)
Vielen Dank! Ich liebe auch..:-)
Megjegyzés küldése