2010. május 19., szerda

Túrós - krumplis pogácsa



Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg áttört túró
25 dkg puha vaj (margarin)
25 dkg áttört főtt krumpli
2 kiskanál só

Tetejére:

1 db tojás a kenéshez
reszelt sajt / vagy magvak tetszés szerint

Elkészítés:

Az adalékokat összegyúrjuk, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tésztát lisztezett felületen kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A pogácsákat felvert tojással megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített, kb. 180 °C – os sütőben pirosra sütjük kb. 20-25 perc alatt.

Megjegyzés:

A receptet a neten találtam még régebben, és mivel szeretem a túrós és a krumplis pogácsát is, ezért gondoltam, biztos jó a párosítás. Frissen finom puha volt, csupán az nem tetszett, hogy a túrót észre sem lehetett venni benne, leginkább a krumplis íz volt az átütőbb. Akkor meg minek a túró?
Legközelebb vagy csupán túrós lesz, vagy krumplis, de nem variálok.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Ezt gyorsan el is mentem, biztos remek lehet :D

mariam írta...

A vendégeknek ízlett frissen! :-)