2010. március 29., hétfő

Mákos meggyes kevert sütemény



Hozzávalók:

15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
7 dkg darált mák
1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
3 tojás
22 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
22 dkg margarin
1 dl tej
25 dkg magozott meggy

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mákkal, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint is.
Belekeverjük a tejet, és a darabolt meggyet.

Egy kisebb, vagy közepes méretű tepsit sütőpapírral bélelünk, belesimítjuk a masszát.
Előmelegített 180 °C-os sütőben sütjük ki kb. 25-30 perc alatt.

Tetejét porcukorral szórjuk meg, vagy csokimázzal vonjuk be.

A meggy mennyiségét kicsit kevésnek találtam, több is mehetne bele. A kisokos szerint, ha lisztben meghempergetjük a meggyet, nem ül le a tészta aljára.
Nekem hol leül, hol nem... Most letelepedett...

Nincsenek megjegyzések: