2009. október 11., vasárnap

Almás-diós kevert sütemény



Hozzávalók:

25 dkg margarin
25 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
4 tojás
20 dkg darált dió
5 dkg kakaópor
3 cl rum (elhagyható)
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 dl tej
5 db nagyobb reszelt alma (itt 60 dkg, reszelt állapotban)

Tetejére:

4-5 evőkanál lekvár
5 dkg vagdalt dió

Elkészítés:

A margarint a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, majd a sütőporos, szitált lisztet, a diót, a kakaóport, végül a reszelt almát. A masszát tejjel lazítjuk.
Kikent, lisztelt hintett közepes méretű formába simítjuk, és előmelegített, 170 °C-os sütőben kb. 45 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Amikor kivesszük a sütőből, még forrón lekvárral megkenjük a tetejét, és durvára vagdalt (darált) dióval megszórjuk.
Mogyoróval, mandulával is készíthető, tetejére porcukor, vagy csokimáz is kerülhet, bár anélkül is eléggé csokis ízű.

1 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

Sehr gut, liebe Marika, passt in die Jahreszeit - Äpfel und Nüsse!

Liebe Grüsse aus dem Schnee