2009. október 9., péntek

Juhtúrós pogácsa

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
4 dkg élesztő
1 dl tej
4 kockacukor
2 dl tejföl
1 tojás sárgája
20 dkg juhtúró

Tetejére: 1 tojás; reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet összedolgozzuk a margarinnal, a tojás sárgájával, a cukros tejben megfuttatott élesztővel, és a tejföllel.
A tésztát két órán keresztül kelesztjük, miközben háromszor hajtogatjuk, végül ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
A tészta tetejére vékonyan elterítjük az összetört túrót, újra hajtogatjuk, fél órát pihentetjük, majd ismét kinyújtjuk.
Kicsi pogácsaformával kiszaggatjuk, megkenjük felvert tojással, meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 °C - on fél órát sütjük, míg a teteje kissé megpirul.

Nincsenek megjegyzések: